Общинският съвет на Банско одобри актуализацията на бюджета за 2018 г.

754
Общинският съвет на Банско одобри актуализацията на бюджета за 2018 г.
Снимка: Община Банско

На редовното си заседание общинският съвет на Банско гласува направените предложения за актуализация на параметрите на бюджета на местната администрация за 2018 г. Законовият механизъм се използва тогава когато в хода на календарната година се изменя инвестиционната програма на общината – някои обекти отпадат за сметка на други, които не са били включени в плана, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Пренасочихме средства към инвестиционни обекти, които възникнаха в хода на годината за сметка на отпадналите планирани капиталови дейности. С така наречената актуализация на бюджета, официално пренареждаме бюджетните параграфи, с които отчитаме своята дейност“ коментира кметът Георги Икономов.

Кметът на Банско на работно посещение в Андора

Кметът на община Банско и съветникът към министерството на туризма – Малин Бистрин, бяха на работно посещение в една от най-малки...

Местният парламент прие също правила за определяне на реда и условията за разпределяне на броя на такситата между превозвачите на територията на общината. Тяхното утвърждаване е в изпълнение на изискванията на Закона за автомобилните превози и цели осигуряване на равнопоставеност между таксиметровите компании.

Одобрено бе предложението на кмета за кандидатстване за безвъзмездна помощ от ПУДООС с проект „Изграждане на водопровод и разделна канализация за ул. „Глазне“ в участъка между ул. „Иван Вазов“ до ул. „Хр. Матов“ в гр. Банско“. Съществуващата ВиК мрежа е строена през 60-те години на 20. в., а улицата е планирана за преасфалтиране, което налага подмяната на подземната инфраструктура, преди да бъде извършен ремонт на настилката. Прогнозната стойност на проекта е 988 600 лева, като съфинансирането от страна на местната администрация е 2%.

Съветниците одобриха финансовото подпомагане на участието в музикалния конкурс „Детски Пирин Фолк“ на малката Михаела Манчева. Шестокласничката се занимава с пеене от три години в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев. Участва в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче”- гр. Стара Загора, „Орфееви таланти” – гр. Калофер и гр. Пловдив, музикалната класация на „радио Хоризонт” - „Млади фолклорни таланти” в Студио 1 на БНР – гр. София. Участва в записването на първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и в общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на Община Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград