X
 
 

Таксата за дете в детска градина в Благоевград си остава 40 лева на месец

578 0
Таксата за дете в детска градина в Благоевград си остава 40 лева на месец
Снимка: община Сандански
Таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през тази финансова година. Сумата се запазва - 40 лв. на месец или 2 лв. на ден за дете. От общината съобщават, че въпреки възходящия прогрес в услугата, тя не е покачвала цената си повече от 11 години. 

Общият брой на децата в детските градини в града е 600, като 342 от тях дължимата такса е намалена с 50%. Това е така, защото според наредбата на общината, деца с един родител, както и две деца от едно семейство, посещаващи едно учебно заведение, се възползват от намаление на услугата. 

Децата ще влизат по-лесно в училище, ако там учи брат или сестра

Ако имате поне две деца, и едното вече учи в дадено училище, то и другото може да започне да учи там. Това предвиждат промените в наред...

Облекчение има и при многодетните родители. Те заплащат 50% по-ниска такса за първо дете, и 10лв. за второ и следващо дете. Общо 196 деца са освободени въобще от такси за детска градина. 

Другата новост, която е въведена от тази година след решение на Общинския съвет, е свързана с въвеждането на специален хранителен режим в детските градини за деца, които имат глутенова ентеропатия, или непоносимост към глутен. За тях ще има специално хранително меню, което няма да влияе на таксата за детската градина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители