25 начина за плетене с ластици

65056
25 начина за плетене с ластици
Снимка: Egmont

С помощта на тази идейна, единствена по рода си книга всеки има възможност да овладее тънкостите на плетенето с цветни ластици и да създаде най-различни прелестни и оригинални украшения. Изданието съдържа 25 неповторими дизайна за плетене на гривни, колиета, пръстени, медальони, калъфче за телефон и много, много други. Всеки от тях е придружен с точни и ясни инструкции как може да се създаде стъпка по стъпка. Нагледни илюстрации помагат на начинаещи и пристрастени да създадат своите ефектни украшения. Необходимо е единствено човек да се снабди с комплект цветни ластици със специален стан или с прашка за плетене и творческият процес може да се развихри!

Създател на манията по плетенето с цветни ластици, обхванала целия свят, е 45-годишният бивш инженер на Nissan Cheong-Choon Ng, малайзийски емигрант в САЩ от китайски произход. Идеята му хрумва, когато решава да помогне на дъщерите са да си направят по-интересни гривни. През 2011 г. той инвестира всичките си спестявани в размер на 10 хиляди долара за поръчка на ластици от Китай. Днес, три години по-късно, състоянието му се оценява на 130 милиона долара.

Мисията на последния пазител

Първата година в гимназията може да бъде много трудна. Но за Леонардо, с червена огнена коса и лице, изпъстрено с лунички, е много пове...

Но това не е всичко. Плетенето с ластици не се ограничава само до бижута, но се разпростира и към света на модата. Запалените фенове са готови да създадат всичко от сандали през бански до може би най-известната рокля, направена от 20 хиляди ластика. През юли тази година тя беше продадена в ebay за 170 хиляди лири при стартова цена от 50 лири.

Принципът при създаването на украшения с ластици е същият като при плетенето. Ластиците трябва да са малко по-дебели и значително по-здрави от тези, които се продават за коса. Те се нанизват в определена последователност с помощта на специален стан, специална прашка или с пръстите на ръката – някои използват дори моливи или щипки за простиране. Това, което прави творчеството с ластици уникално, е възможността да се създават разнообразни модели, както и най-различни фигури, без да са необходими специални технически умения. Нужни са само търпение, сръчност в ръцете и полет на въображението. Същевременно специалистите са категорични, че плетенето с цветни ластици насърчава важни умения у децата като способност за концентрация, финна моторика, креативност, упоритост и работа в екип.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com