Ако винаги сте искали да се научите да рисувате, тази книга е за вас!

28064
Ако винаги сте искали да се научите да рисувате, тази книга е за вас!
Снимка: Издателска къща "Хермес"

„Наръчник по основи на рисуването“ ще ви помогне да откриете художника в себе си! Очаквайте от 4 септември!

Развийте творческите си заложби с подробни инструкции, повече от 350 илюстрации, полезни насоки и техники за начинаещи и напреднали!

Дотук с издънките!

След десетгодишно щастливо съжителство ще си помислите, че сте намерили човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си. Така е смя...

Това практическо ръководство е разработено върху идеята, че всеки може да се научи да рисува добре – нужно е само да прояви желание и усърдие и да има готовност да коригира грешките си. То съдържа множество съвети и упражнения за усвояване и надграждане на основни знания и умения.

„Наръчник по основи на рисуването“ включва методи, практикувани и утвърдени във времето от множество ученици и професионални художници. Благодарение на дългогодишния си творчески и преподавателски опит Барингтън Барбър обобщава тези методи и предлага ефективни начини за приложението им в процеса на рисуване. Упражненията са групирани в няколко тематични раздела: предмети и натюрморти, перспектива, природа, човешка фигура и портрети, композиции, техники. Представени са и похвати за постигане на различни ефекти, както и основните правила и техники на композицията и перспективата. Освен това наръчникът включва 350 илюстрации и полезни насоки за начинаещи и за напреднали.

Барингтън Барбър е британски художник, писател и преподавател, който е оформил своя специфичен стил на рисуване с дългогодишна практика. Целият му живот е изграден около изобразителното изкуство. Работил e за едни от най-известните рекламни агенции, илюстрирал е книги и списания и е преподавал изобразително изкуство.

Той е автор и илюстратор на над 20 наръчника по рисуване, превърнали се в световни бестселъри и преведени на различни европейски езици, китайски и японски. Първата му книга има над милион продадени екземпляра в световен мащаб, а всички негови наръчници получават висока оценка от видни артисти, доказани и начинаещи художници.

Добре дошли в ерата на поведенческата пристрастеност!

На 26 юни излиза "Неустоими" от Адам Алтър. Добре дошли в ерата на поведенческата пристрастеност. Обсебени сме да проверяваме пощата с...

Днес Барингтън Барбър живее в Лондон и прекарва по-голяма част от времето си в рисуване, писане на книги или с четирите си деца и техните семейства.

Попитан в интервю дали според него умението да се рисува е даден от Бога талант, или просто много добре развито умение, Барбър заявява:

Способността да рисувате може да бъде резултат от талант, но най-важно е желанието да го правите и готовността да работите упорито, докато успеете да направите това, което искате. Често споменавам в книгите си, че всеки може да се научи да рисува, но ако желанието да работите и да се развивате в тази посока не е достатъчно силно, дори талантът се оказва безполезен. Разбира се, помага, когато човек има някакъв талант в тази област, но това не е единственият, нито най-важният фактор за успеха!

"Неделни разговори за душата" от Опра Уинфри

Излезе подаръчното издание "Неделни разговори за душата" от Опра Уинфри. Книгата съдържа вдъхновяващи прозрения от култовото предаване....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги