X
 
 

"Кафене на края на света" - необикновена история за смисъла на живота

1987 0
photo of "Кафене на края на света" - необикновена история за смисъла на живота
Снимка: Издателство "Хермес"
„Кафене на края на света“ от Джон Стрелеки е необикновена история за смисъла на живота. Книгата е преведена на над 34 езика и от нея са продадени над 2 милиона екземпляра.

В момента се работи по филмовата й адаптация, която се очаква през 2020 година.

Откъс от "Грабеж по сценарий", Джеймс Патерсън

Иън Алтман огледа внимателно хората, застанали зад кадифените въжета пред кино„Зигфелд“. Опита да открие някой интересен за...

В началото на отпуска си Джон попада в задръстване на магистралата и докато търси обиколен маршрут, се изгубва. Внезапно от океана на мрака изплува спасителна светлина – улична лампа, която осветява алеята към крайпътно кафене с необикновеното име „Защо си тук“. Чудатостите обаче не свършват дотук. В допълнение към храната и напитките, менюто на заведението включва три въпроса, върху които посетителите да размишляват, докато очакват поръчката си:

Защо си тук?

Страхуваш ли се от смъртта?

Изпитваш ли удовлетворение от живота?

"Ярост" - нов интригуващ трилър на Сандра Браун

Нов интригуващ трилър ще зарадва почитателите на Сандра Браун през август. Критиците определят „Ярост“ като една от най-доб...

Тази вечер Джон не само ще се наслади на вкусна храна, но и ще получи това, за което копнее душата му – духовно преобразяване. Той ще преосмисли представата си за смисъла на живота благодарение на ценните уроци от рекламен мениджър, сърфисти на крайбрежието на Коста Рика и... една зелена морска костенурка.

Джон Стрелеки публикува книгата си сам през 2012 г. и оттогава са продадени над 2 милиона копия от нея в цял свят. През 2015, 2016 и 2017 г. е на първо място по продажби в категория нехудожествена литература в Германия. Днес книгата е преведена на над 34 езика и се работи по филмовата й адаптация, която се очаква да излезе през 2020 г.

След едно повратно житейско събитие на трийсет и три годишна възраст, Джон Стрелеки се вдъхновява да разкаже историята за „Кафене на края на света“. Преди това той нито е учил творческо писане, нито има опит като писател.

Година след публикуването й – благодарение на подкрепата от страна на читателите, книгата се разпространява по цялото земно кълбо, вдъхновявайки хора от всички континенти, включително Антарктида. Превръща се в бестселър №1 и е преведена на трийсет и четири езика. Оттогава насам Джон Стрелеки е написал и други книги, в това число „Завръщане в кафенето на края на света“, „Житейското сафари“, „Най-важните пет неща в живота“, „Най-важните пет неща в живота – продължение“ и „Аха! Мигове на прозрения“. Освен това е съавтор на книгата „Как да бъдем богати и щастливи“.

8 малки хитринки на французойките, които не спят сами

1. Мъжете започват да губят интерес, когато разберат, че притежават една жена. Тайната на французойката е в това, че нейният мъж знае, ...

Чрез своите книги и чрез изявите си в телевизията и радиото Джон Стрелеки успява да предаде посланията си на милиони хора, като ги вдъхновява сами да вземат решения за своя живот. Заедно с имена като Опра Уинфри, Тони Робинс и Дийпак Чопра, той е смятан за един от стоте най-влиятелни хора на мисълта в областта на лидерството и личностното развитие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители