Лейди Африка

7394
Лейди Африка
Снимка: Обисидиан

След феноменалния успех на романа „Парижката съпруга” Пола Маклейн възкресява историята на една забележителна личност от същия период, възхитила Ърнест Хемингуей. Тя е Берил Маркам, англичанка, израснала в колониална Кения, бунтарка с авантюристичен дух, първата авиаторка, прекосила сама Атлантическия океан от изток на запад.

Бестселър на „Ню Йорк Таймс”

Дългът към удоволствието

„Границите на удоволствието все още не са известни, нито дефинирани.” Тарквин Уинът, англичанин с благородно потекло, е го...

Британска Източна Африка, 20-те години на ХХ в. Затворената общност на белите заселници в земите на днешна Кения е също толкова бохемска и сексуално разкрепостена като парижкото „изгубено поколение” по онова време. Нравите са се променили, ала не и представата за подчинената роля на жената. Но свободолюбивата Берил, която е обучена от племето кипсиги да ловува в саваната и е попадала в лапите на лъв, не може да се примири с живота си на фермерска съпруга.

Тя мечтае да тренира състезателни коне, да се посвети на една мъжка професия и да бъде независима. Берил скандализира не само местната бяла общност, но и британския двор заради връзката си със сина на крал Джордж V. Има три брака и много романтични увлечения, но голямата й страст са ездата и летенето. А Африка си остава любовта на живота й.

 

 

Горски - една любовна история

Лондон е новият дом на милиардера Роман Горски. Митичният руски олигарх е там заради Наталия, в която е влюбен от години. Фактът, че се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com