X
 
 

Литературен похват: Кой е виновен за престъпленията на прехода?

1105 0
photo of Литературен похват: Кой е виновен за престъпленията на прехода?
Снимка: iStock/Guliver
Граждани внесоха в прокуратурата сигнал за извършените през последните 30 години престъпления. Кой е виновен за несправедливата приватизация на общите блага, икономическите кризи, неравенствата - това да бъде изяснено от държавното обвинение, се иска в сигнала.

Според вносителите редица членове на Наказателния кодекс са нарушени от самите представители на държавната власт в последните десетилетия: "На основание чл. 9, 128, 162, 164, 209, 211, 255, 255а., 255б., 278, 325 и 419а. от Наказателния кодекс надлежно подаваме следното съобщение за: Извършени през последните 30 години престъпления срещу българските граждани, официално обяснени и оправдавани под названието "Преход". За виновни намираме серия публични и непублични лица, за чиято отговорност очакваме да следва задълженията си институцията на прокуратурата", гласи съобщението.

Откъс от книгата на Костов - „Свидетелства за прехода 1989-1999”

Със съдействието на изд. "Сиела" публикуваме откъс от книгата на Иван Костов "Свидетелства за прехода - 1989-1999". Тя излезе преди няк...

Всъщност сигналът не е реален, а представлява анонс на книга. По-конкретно мотивите за съобщението ще можете да разберете на 16 октомври от 18:30 ч. в зала "Академика" на Националния студентски дом. Там колективът на сп. "dВЕРСИЯ" ще представи сборника "Времето е наше?", посветен на 30-годишнината от началото на българския преход. Сборникът събира лични разкази за прехода, критически анализи, както и визии за възможни пътища напред.

Сборникът "Времето е наше?" е свободно достъпен за сваляне и разпространение в електронен формат. Колективът на сп. "dВЕРСИЯ" приветства препечатването на отделни текстове и фрагменти от сборника в други онлайн и печатни медии. Условие за това е само изричното упоменаване на източника. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители