Приятелство с Бога

48610
Приятелство с Бога
Снимка: Хермес

На 14 март излиза „Приятелство с Бога“ от Нийл Доналд Уолш – дългоочакваното продължение на поредицата „Разговори с Бога“! Книгата подлага на размисъл аспекти като смисъла на живота, смъртта, човешките взаимоотношения, трудностите в живота, отношението към парите, духовното и физическото здраве. Необичайният диалог е отговор на духовните търсения на човек, носи утеха и вдъхновява.

 Нийл Доналд Уолш получи световно признание със серията „Разговори с Бога“, преведена на повече от 30 езика. Той е автор на над 20 книги на духовна тематика, които се радват на нестихващ интерес.

Преди да стане известен обаче, Нийл Доналд Уолш преживява редица съкрушителни удари в личен и професионален план. Домът му и всичките му вещи изгарят в пожар, банкрутира, бракът му се разпада, а той сериозно пострадва в автомобилна катастрофа. Когато се възстановява, Уолш се оказва безработен и сам и известно време живее и се препитава като клошар.

Отчаян и уплашен, той пише гневно писмо на Бога, Главния виновник за всичките му нещастия. За негова огромна изненада, той получава отговор на яростната си тирада.

Настоящата книга представлява продължение на диалога, започнат в „Разговори с Бога“. В нея са събрани следните заглавия: „Приятелство с Бога“, „Единение с Бога“ и „Разговори с Бога за младите“. На фокус са смисълът на живота, смъртта, човешките взаимоотношения, състоянието на планетата, трудностите в живота, отговорността за съдбата ни, отношението към парите и материалното благоденствие, духовното и физическото здраве и др. Книгите на Уолш се превръщат в извор на утеха и вдъхновение за милиони хора по цял свят.

Нийл Доналд Уолш е роден в Милуоки, щата Уисконсин, през 1943 г. в католическо семейство. Освен Библията, Уолш чете задълбочено и други религиозни трудове като „Риг Веда“ и „Упанишадите“, търсейки своята духовна истина. Работи в много и различни области: като репортер, журналист, радиоводещ, редактор, пиар, актьор, собственик и мениджър на рекламна агенция... Тази непрестанна смяна на месторабота и местоживеене отразява дълбоката му неудовлетвореност от живота, който води.

На 49-годишна възраст светът му драстично се променя – сполетяват го редица нещастия в личен и професионален план. Именно това време поставя началото на неговото духовно пробуждане и ражда „Разговори с Бога“ – книгата, която променя не само неговия живот, но и живота на милиони хора по целия свят. Обръщайки се назад, Уолш споделя: "Благославям времето, когато се влачех из парка със спалния чувал. Това не беше краят на живота ми, а неговото начало. Там, в парка, научих истинското значение на думи като честност, лоялност, искреност и доверие."

Духовните търсения на Уолш го водят от стъпалата на Мачу Пикчу в Перу до шинтоистките светилища в Япония, от Червения площад в Москва и площада „Свети Петър“ във Ватикана до площад „Тиенанмън“ в Пекин. Където и да отиде, навсякъде Уолш открива огромната нужда на хората да живеят един по-пълноценен, мирен и хармоничен живот. Това го кара да създаде Световно движение за Нова духовност (Humanity’s Team), което да работи за духовното пробуждане на хората, за мира на планетата и добруването на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com