4 са пострадалите деца при стрелба с въздушна пушка във Враца

12869
4 са пострадалите деца при стрелба с въздушна пушка във Враца

След вчерашния инцидент край училище "Христо Ботев" във Враца, при който леко пострадаха три деца от стрелба с въздушна пушка, днес стана известно, че още едно момиче е било простреляно.  За стрелбата са арестувани двама души. Т

Тази сутрин още една деветокласничка е съобщила на училищните власти, че е пострадала при стрелбата. Вчера следобед в района на училището от таванско помещение на жилищна кооперация беше стреляно по ученици, които през голямото междучасие са били край автомат за напитки и закуски пред съседен жилищен блок. Училищният директор Виктор Кръстев заяви, че е стреляно няколко пъти. "Четири деца са уцелени, но изстрелите са били повече, никой не може да каже колко са. Раните бяха съвсем повърхностни, нямаше нужда от допълнителна медицинска помощ в заведение. Останаха в учебните часове до края на учебния ден", уточни директорът.

Веднага след стрелбата в кооперацията са задържани двама мъже на 24 и 21 години. Според очевидци, те са били видимо неадекватни. Виктор Кръстев посочи, че пострадалите ученици са отличници и кротки деца.

"Категорично мога да ви кажа, че не е имало конфликт, че няма начин да се е случило това, тъй като разстоянието е поне 50 метра от тротоара, където са ударени децата и съседния блок. Няма никакъв начин за комуникация. Дори и да е имало някакво поведение от децата, това не е начинът. Шансът е това, че разстоянието е било голямо, че се е загубила силата и няма по-сериозни наранявания", коментира още директорът. Съучениците на простреляните деветокласници бяха възмутени от случилото се.

Кабел с ток, закрепен за баскетболен кош в гимназия в Благоевград

Кабел, по който тече прав ток от 50-60 волта, е закрепен за баскетболен кош в двора на благоевградска гимназия. Според техниците на каб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com