Алексей Петров: Цветанов е виновен за отвличането на дъщерята на Брендо

8459
Алексей Петров: Цветанов е виновен за отвличането на дъщерята на Брендо

"Ако Брендо си отвори устата и разкаже това, което знае за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, ще стане лошо. Те го обвиняват за това, което самите те са вършили", заяви преди началото на поредното заседание по делото „Октопод” Алексей Петров.

Според  бившата барета, именно Цветанов е виновен за отвличането на дъщерята на Брендо, съобщи агенция КРОСС.

Той подчерта, че с думите си, че е без значение, че е отвлечено дете, а е по-важно кой е баща му, Цветанов е стигнал до цинизъм.

"Това е безочие, вместо да обясни къде е детето, този човек дава изявления кой бил баща му. Трябва добър екип от психиатри да прегледа вътрешния министър!", подчерта Петров.

Той добави, че докато е бил в ДАНС до 2009 година, не е имало никакви данни Банев да участва в международен трафик на кокаин.

Подсъдимият по делото “Октопод” каза още, че в края на тази седмица ще изнесе потресаващи факти. "Ще избера телевизия, защото виждам, че цензурата се завръща и това ме плаши", каза Алексей Петров.

По-рано вътрешният министър в оставка определи отвличането като "неприятен инцидент", информира БЛИЦ. "Колегите полагат усилия, най-важното е детето да бъде върнато живо и здраво", посочи той.

"В момента се наблюдава съживяване на някои престъпни групи. Само в последните дни има ръст с 20% на домовите кражби. Имаме информация и че определени представители на организираната престъпност са празнували в деня на подаването на оставка на правителството на ГЕРБ"
, посочи Цветанов. Той помоли всеки, който има информация за отвличането на дъщерята на Брендо, да сигнализира органите на реда.

По думите на вътрешния министър в оставка по негово време периодично са нанасяни тежки удари върху организираната престъпност и твърденията, че кабинетът "Борисов" не се е справил с основното си обещание - осигуряването на ред и сигурност в страната, са несъстоятелни.

Цветанов индиректно обвини Румен Петков, че по негово време като вътрешен министър, е било осуетено предаването на Брендо на италианските власти. "Разследването в Италия продължава. "Само ще ви дам за пример, че групата на Брендо е осъществявала трафик на 40 тона кокаин годишно за Европа", каза Цветанов.

Съдът ще гледа делото срещу Алексей Петров

Софийски градски съд (СГС) ще заседава на 5 декември по делото срещу Алексей Петров и още петима души, предаде БГНЕС. Алексей Петров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com