Безплатен паркинг около големите болници?

7666
Безплатен паркинг около големите болници?

По-евтино или напълно безплатно паркиране около големите болници в София обмисля да въведе Столична община. Идеята е да бъде решен проблемът на хиляди пациенти всеки ден, съобщи bTV.

Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев пък планира построяването на 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер, който ще се използва и от близките болници. Първите 4 години таксата ще е един лев на час, после става безплатно.

Паркирането на пациентите е един от най-тежките проблеми в цяла София. Тук се получава едно мъчение - не стига че човек е болен, ами не може да паркира, не може да бъде спокоен за това, което е дошъл. И това е от години", обясни ген. Тонев.

От общината също имат идея за облекчаване на паркирането около болниците, където сега има синя и зелена зона. Да се издаде специален служебен абонамент на болниците на преференциална цена, за да може болниците да използват този служебен абонамент не само за личните коли на докторите ами по-скоро за пациентите, информира КРОС.

Това предлага председателят на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Радослав Тошев. Предстои съгласуване на идеята с управата на болниците. Освен това, където е възможно, около здравните заведения ще бъдат обособени безплатни паркоместа.

Разпадът на здравеопазването

Българското здравеопазване е обхванато от хаос и недоимъци. То става все по-недостъпно и опасно за здравето и живота на хората. Как се...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com