Борисов: Марковска има право да се оттегли, ако има капка истина в сигнала

7018
Борисов: Марковска има право да се оттегли, ако има капка истина в сигнала

"Ако сигналът срещу съдия Венета Марковска е донос, това е много грозно, много обиждащо, но ако има капка истина в това, правилното е тя да се оттегли, това е нейно право", заяви премиерът Бойко Борисов.

Премиерът е разговарял днес лично с избраната за член на Конституционния съд съдия Венета Марковска за сигнала срещу нея и за отзвука от него в Брюксел.

"Аз я помолих да следи внимателно това, което казват колегите от Брюксел. Не бива да се омаскарява един човек, ако не е виновен за нещо, но ако има нещо, от което тя би се срамувала и се окаже, че е така, аз я помолих тя да се оттегли", обясни премиерът. Той подчерта, че тя бе избрана с най-много гласове в българския парламент.

"Надявам се до петък да имаме отговор от Европейската комисия и ако те считат, че това е опорочен избор и че е проблематичен, аз разчитам на нея през следващата година да не залага проблеми пред съдебната система. Тя ме разбра. Много е разстроена, зле е със здравето", отбеляза премиерът.

"За първи път имаше абсолютно прозрачна процедура по избора на съдии и ако се върнем в предишни години, никога не е имало такава процедура. Разговарях и с депутати от парламентарната група на ГЕРБ, които ме увериха, че абсолютно всички процедури са спазени", подчерта Борисов.

Костов: Има втори сигнал за съдия Марковска

"Получих втора информация, неподписана, по отношение на съдия Венета Марковска. Този път само документи, с които се посочва, че отговор...

 

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com