Българите са сред най-неудовлетворените народи

13451
Българите са сред най-неудовлетворените народи

Българите са сред най-неудовлетворените народи. България се нарежда на 48 място в класацията по просперитет на британския институт Легатум. Страната ни е променила позицията си спрямо предходния рейтинг, но тогава той е включвал по-малко държави.

Класацията за пореден път показва, че българинът е недоволен. Ние сме на 132 място по удовлетвореност от живота в изследване обхванало 142 държави, предаде БГНЕС. Предишното включваше 110 страни.

Причините за българското недоволство идват от лошото управление и слабата икономически конюнктура. 26% от българите са доволни от жизнения си стандарт, докато по света средния показател и почти три пъти по-голям – 62,8%. Българите остават недоволни и от съдебната система, на която се доверяват 22,6%. Нашите съграждани /22,6%/, за разлика от хората по света /81,7%/, не вярват, че с упорит труд се постигат резултати.

Въпреки че Европа не може да се справи с дълговете и бюджетните си проблеми, създаващи рискове за цялата световна икономика, европейските страни отново окупираха първите места в глобалния рейтинг на проспериращите държави.

Класацията оценява постиженията на всяка страна по 8 категории: икономическа мощ, делови климат, ефективност на управлението, образователна система, ниво на здравеопазване, сигурност и върховенство на закона, лична свобода, социален капитал. В 142 страни, които са обхванати от изследването, живеят 96% от населението и се произвежда 99% от световния БВП.

Очаквайте още подробности.

Редактор: Десислава Симова

Какво обича светът в България?

Чували ли сте някога чужденец да говори на български? Не ви ли става винаги приятно от този факт? А представете си този човек не само д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com