Цветанов: Разходите за протестите = предсрочни парламентарни избори

8953
Цветанов: Разходите за протестите = предсрочни парламентарни избори

Разходът, който прави държавата, за да осигури протестите, в сектор „Сигурност” е огромен. Тези разходи се равняват на разходите за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това заяви пред журналисти в Банско зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е лектор в двудневния регионален семинар на Младежкото ГЕРБ на тема „Новата политическа култура в динамиката на променящата се среда”, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пирин. „Трябва да осигурим необходимите условия за реализация на българските младежи след напускане на ученическата или университетската скамейка.

Цветанов коментира, че в момента е създадена една среда, която не е работеща - всичките администрации в министерствата са блокирани. „Още се говори за кадровите назначения, които трябва да бъдат извършени. Всички видяхме, че БСП, ДПС и „Атака” реално не извадиха този потенциал, който действително да бъде припознат от хората, от държавата и европейските институции.

Цветанов призна: Вече съм обвиняем

На заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е било повдигнато обвинение, съобщава bTV. „Вече съм обвиняем”, оповести ...

За всяко възлово назначение имахме реакция от Европейската комисия и от гражданското общество, а политиците от „Тройната коалиция” се правят, че нищо не се случва”, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Според него единственият изход да се излезе от политическата и икономическа криза в страната е провеждането на предсрочни избори, възможно най-скоро, за да продължават да се усвояват европейските средства, които са в сегашния програмен период.

„Когато приключат процедурите и се подписват съответните договори за изпълнение, разплащанията могат да дойдат 2014 – 2015 година, но от 2014 година не трябва да забравяме, че започва новият финансов програмен период, а там говорим за 20 милиарда лева, които ще влязат в страната”, добави Цветан Цветанов. Той отново подчерта, че ГЕРБ ще участва в парламента, когато бъдат насрочени точки за разглеждане на изменение в изборното законодателство.

Основното нещо, към което се стремим, е младите хора да останат в България. Те трябва да знаят, че не политическите пристрастия са водещи, а качествата на хората, за да можем да изведем сред тях лидери, които могат да бъдат и кметове, и общински съветници, и депутати, и бъдещи министри, а защо не и бъдещи президенти. Когато една партия претендира, че е демократична, тя трябва да дава шанс на всички – младежи, жени и мъже, на всички граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност.

Това е силната страна на ГЕРБ, към която се стремим и искаме да бъдем широко отворени за диалог с всички, които изповядват център-дясно в политическата ориентация”, заяви Цветан Цветанов. Младите хора ще заемат все по-високи управленски постове в страната. Цветанов даде пример с Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, който беше част от ръководството на МГЕРБ на национално ниво. „Той е само на 30 години и спечели кметския пост в областен град. Спечели го не, защото е млад, а защото има потенциал. Има амбицията да остане в България и да развива такава политика, с която неговите връстници да го припознаят като техния кмет, който работи за просперитета и за бъдещето на общината, в която живее”, каза още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Найденов: Не съм член на ГЕРБ, Цветанов ме изключи

„Ако парламентът продължи да работи и оцелее, а ГЕРБ отказват да се върнат, възможно е част от депутатите на ГЕРБ да решат да се ...

Той уточни, че ГЕРБ дава шанс на знаещите и можещите, без значение кой от какво семейство произлиза. „Калин Каменов е пример за това. Израснал е в Дома за деца, лишени от родителска грижа в Благоевград, в който е успял да преодолее всички трудности, за да завърши Югозападния университет „Неофит Рилски” и след това на база неговите качества му бе даден шанс. Днес той заема висок държавен пост. Когато БСП искаше да го освободи чисто политически, над 200 неправителствени организации застанаха зад него”, добави Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com