Десеторни заплати за нашите лекари в Европа

14059
Десеторни заплати за нашите лекари в Европа

Българските лекари могат да заработят в Европа 10 пъти по-високи заплати - от 5 000 до 23 000 евро месечно, сочат обявите в сайтове за подбор на медицински кадри, съобщи БГНЕС.

В Швейцария, например, се търсят психиатри със заплащане 16 600 евро. В Дания дават 83 хил. евро на година за специалист по вътрешни болести, както и за ревматолог. От 15 до 23 хил. евро на месец заплата за патолози и хистопатолози предлагат в средно голяма болница в Белгия.

Изискванията са лекарите да знаят добре езика и да имат опит, а също и да са на "ти" със съвременната медицинска апаратура. В Швеция се търсят патолози и без езикова подготовка с месечна заплата 6000 евро, като болницата поема и разходите за езикови курсове за цялото семейство.

Британска държавна болница търси млади лекари без голям опит. Предлаганото възнаграждение е от 29 хил. до 46 хил. паунда годишно. На Острова искат и анестезиолози, но с опит, като заплатата е 37 000 - 68 000 паунда. В Южна Австрия един БГ анестезиолог пък ще взема 60 000 евро годишно.

 

Строят Дом на лекаря

На 57-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС), който започна в петък в Самоков, лекарите решиха да се започне строеж на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com