Държавата осъди "Сий сайд" ЕООД

29323
Държавата осъди "Сий сайд" ЕООД

На 30.07.2013 година Върховният касационен съд не допуска до касационно обжалване въззивното решение на Варненския апелативен съд, с което "Сий сайд" ЕООД е осъдено да предаде владението върху поземлен имот с площ 44.899 дка, находящ се в м. "Долна трака" /"Старите лозя"/, съобщава БГНЕС. 

Недвижимият имот ПИ №10135.2566.158 по Кадастралната карта и Кадастралния регистър е единият от трите имота предмет на скандалната замяна, извършена между Държавната агенция по горите и Явор и Валентина Хайтови през януари 2009 година. Тогава са сключени два договора за замяна, по силата, на която Явор и Валентина Хайтови предоставят закупени от тях имоти в землищата на Тетевен, Рибарица, Троян и Трявна срещу три имота с обща площ 93.793 дка в непосредствена близост до морето. 

Водолази опитаха да стигнат до Евксиноград

Десетки варненци са се събрали пред входа на „Евксиноград”, за да окупират резиденцията на властта, предаде Радио „Фо...

Искът на Държавата е заведен през февруари 2010 година, делото продължи малко повече от три години, като решенията Варненския окръжен съд и Варненския апелативен съд са в полза на държавата. Съдът приема, че договорът за замяна на 44.899 дка е нищожен, тъй като имота представлява публична държавна собственост, част от Стопанство "Евксиноград" и като такъв не може да бъде предмет на разпоредителна сделка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com