Водолази опитаха да стигнат до Евксиноград

13593
Водолази опитаха да стигнат до Евксиноград

Десетки варненци са се събрали пред входа на „Евксиноград”, за да окупират резиденцията на властта, предаде Радио „Фокус”-Варна.

Протестиращите скандират: „Оставка”, „Вие сте позор, оставка и затвор”, свирят, развяват български знамена. Те носят плакати с надписи: „Варна каза оставка”, „БСП и ДПС, върнете купената власт”, „Сбогом завинаги”, „Разберете, хората не ви искат”, „Да върнем България на хората”, „България не се продава” и други.

Протестиращи готвят блокада на Евксиноград

Блокада по суша и вода на резиденцията Евксиноград подготвят протестиращи в интернет.  Над 850 души са заявили във Фейсбук, че та...

Сред присъстващите има хора от всякаква възраст, както и майки с деца. Призивът за окупация на резиденцията тръгна от социалните мрежи. Исканията на хората са оставка на правителството, както и свободен достъп на граждани до „Евксиноград” и съединяване на резиденцията с приморския парк на Варна.

Към 19:00 часа са се събрали под 100 души. Пред протестиращите е разположен и кош за боклук, на който пише „Да изчистим България. Хвърляйте разделно за червени боклуци”. Много от преминаващите автомобили по главния път Е-80 подкрепят протестиращите с надуване на клаксони.

Входът на резиденцията се охранява от полицията и протестиращите реално нямат достъп дори до бариерата. Правят се и опити резиденцията да бъде окупирана и по море. От плаж Траката двама водолази са се гмурнали с надпис „Оставка”, а лодка е стигнала до ръба на бетонната стена, която отделя плажа на резиденцията с този на Траката.

Те са били спрени от охраната на резиденцията, която е била с моторна лодка. Идеята на водолазите беше да оставят на скалите край плажа плакат с надпис "Оставка".

Охраната им е обяснила, че могат да стигнат до плажа на резиденцията само по вода. Двамата са обявили, че ще повторят опита си утре с шнорхели и плавници, за да са видими за охраната.

Билборд "Оставка, г-н Орешарски" посреща "ваканцуващите" в Евксиноград

Билборд с призив за оставка на правителството посреща отиващите да летуват в резиденция Евксиноград министри и депутати на изхода на ...

Протестиращите пред резиденция „Евксиноград” във Варна запалиха свещ и коленичиха в памет на загиналите миньори в рудник „Ораново”. Броят на протестиращите непрекъснато се увеличава.

На входа на резиденцията протестиращите опънаха въже, на което със щипки закачат своите искания. Появиха се и плакати с надпис: „Разпната България ще възкръсне”, „От предишните се срамувахме, от вас просто ни е гнус”, Оставка сега кабинет „Орешарски”, има и други кадърни”, „На Бузлуджа развяват големи руски знамена, г-н Орешарски, Варна пита – България вече Русия ли е?”.

Протестиращите във Варна блокираха международния път Е-87 в посока курортните комплекси и в посока Варна. Трафикът по пътя бе спрян за час.

По време на затваряне на пътя движението бе отбивано през кв. „Виница” и Траката. Протестът завърши с ръкопляскания и скандирания, като хората заявиха, че утре отново ще се съберат на протест от 19.00 часа. В днешното събиране участваха и малки деца и домашни любимци. Протестът протече мирно и без ексцесии.

Протестиращите днес са имали разрешение за протест пред резиденция „Евксиновград”, но не и за блокиране на път Е-87.

Депутати отменили почивката си в Евксиноград. Влиза се и без депутатска карта

По-малко депутати и повече свободни места за почивка в резиденция Евксиноград има в момента, въпреки разгара на летния сезон. Има отмен...

*Очаквайте подробности.

Текстът е последно актуализиран в 20:36.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com