Георги Янков-Черния: Купуването на гласове е българска работа

4960
Георги Янков-Черния: Купуването на гласове е българска работа

Като си говоря с моите хора, те казват: "Трепят ни като кучета. Като има кражба, то си има закон". Това каза циганският бос Георги Янков-Черния пред БТВ.

По думите му след 1989 година държавата така се е устроила, че голяма част от ромите у нас са останали неграмотни. Преди промените те ходили поне на училище или на работа. Той посочи, че в момента съществуват около 5-6 ромски партии. Според него на изборите ромските избиратели няма да бъдат разединени. "90% от гласовете, и това го заявявам най-категорично, ще отидат в ДПС", каза още Янков. "Това, с което от партията на Доган привличат ромите е, че ги вкарват в листите", добави той. Според него много от избирателите гласуват по свое убеждение на изборите, а не само за пари.

Чистка на депутати в ДПС

От Кърджали традиционно ще започне и ще приключи предизборната кампания на ДПС. Вероятно на митингите ще участва и почетният лидер Ахме...

Според Красимир Каракачанов също има напрежение и за него са виновни основно политиците. То е несъзнателно, то е безотговорно. Вероятността да избухне междуетнически конфликт е много голяма", добави Каракачанов. Според него двата случая на убийство на роми - в квартал "Подуене" и в село Баня, са различни, но много хора не правят разлика. "Ако това продължава, действително ние ще влезем в една спирала на омраза", смята той.

"Не съм съгласен с тази констатация на една обобщеност - всички роми са неграмотни, всички са в гетото", каза писателят Георги Парушев. Той смята, че нито един държавник не се замисля, че независимо дали става въпрос за българи или за роми, те първо са български граждани. "В какво ще ме интегрираш", попита той всички политици, които през годините са заявявали, че ще се борят за интеграцията на ромите. "Конкретно в България ромите имат един голям значителен принос. Ние не се познаваме. Голямата част от ромите, които са нормалните роми - това са бившите занаятчии, железари, калайджии и др., които са се адаптирали, които са се приобщили към българската нация", коментира той. Според Парушев около 300-400 000 роми ще гласуват на изборите. "Купуването на гласове е българска работа - няма ром, който да извади пари и да плати", смята той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com