Шестметрово шоколадово яйце кандидатства за Гинес

18600
Шестметрово шоколадово яйце кандидатства за Гинес

Великденско яйце, високо шест метра и направено изцяло от шоколад, деца от Аржентина, болни от тризомия, и сладкари, има амбицията да влезе в Книгата на рекордите Гинес, съобщи кметството на град Мирамар.

Общо тридесетина души от курортния град на атлантическото крайбрежие, на 450 км южно от Буенос Айрес, работели по яйцето от 1 март. За създаването му били необходими 4,5 тона шоколад. "Надяваме се да влезем в Книгата на Гинес за най-голямо яйце в света, направено изцяло от шоколад. Вече има едно по-голямо, но то е с метална и дървена структура. Нашето е изцяло от шоколад", заяви директорът на туристическата агенция на Мирамар Карлос Пахилардини.

Създадоха пощенски марки с вкус на шоколад

От днес белгийските пощи пускат серия от 5 пощенски марки с аромат на шоколад. Това е един от символите на кулинарното изкуство в стран...

Шоколатиерът Валтер Арагонес уточни, че две "шоколадови греди" с дължина три метра и други шоколадови устройства държат основите на яйцето. Кметството смята да разреже яйцето на 30 000 порции, които ще бъдат раздадени безплатно в неделя, когато католиците отбелязват Великден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com