Хиляди излязоха на протест в цялата страна

12127
Хиляди излязоха на протест в цялата страна
Протестите в цялата страна преминават при силно полицейско присъствие; протестът в София започна с минута мълчание в памет на Тодор Колев; варненци опънаха плакати "Буда, ние не сме будали"; в Пловдив дори кръвните врагове – фенове на футболните „Локомотив“ и „Ботев“, са забравили за миг пристрастията си.

Хиляди огласиха с освирквания "Мафия" и "Оставка" Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в София като част от националния протест срещу произвола на монополите и високите цени на тока, съобщи БГНЕС.

Лидерите на протеста в София очакват да бъдат подкрепени в още над 20 града в цялата страна. Мощните им освирквания бяха прекратени за минута мълчание в памет на починалия актьор Тодор Колев, чието поклонение съвпадна с началото на протеста. Над протестиращите се развяват много български знамена, както и трансперанти с надписи като "Без ЧЕЗ – не от утре а от днес". В момента протестиращите изпълниха цялото пространство пред МИЕТ като блокираха по улица "Раковски", а към протеста се присъединяват и нови участници.

"Да запалим монополите" в цялата страна

Протестите под надслов "Да запалим монополите" ще се проведат в над 15 града днес, съобщава БГНЕС. В социалната мрежа се разпространява...

Варна отново се очертава като най-дейна в протестите. Спорет кореспондент на БГНЕС в морската ни столица са излезли нас шест хиляди варненци в протест срещу рекета на монополите.

Непрекъснато броят на недоволните се увеличава. Целият площад пред община Варна е пълен с хора. Недоволните развяват националния трибагреник. Звучат революционни песни. Издигнати са и много плакати, сред които се открояват: "Национализация или смърт", "Буда, ние не сме будали". Хилядите протестиращи скандират "Мафия", "Оставка", "Революция", "Българи, юнаци", "Енерго-про вън".

Забелязват се и други плакати, които силно разширяват общественото недоволство. Според БЛИЦ на първа линия е и Иван Петров - един от неформалните лидери на протеста. В сряда вечерта той бе наръган в гръб от неизвестен нападател, но за щастие не бе ранен сериозно.

Кореспондентите на БЛИЦ предават, че над 5000 протестиращи скандират в Пловдив „Смърт за ЕВН”, „Отивайте си, кожодери”, „Заедно сме, много сме”. Сред недоволните има мощни агитки на футболните отбори „Ботев” и „Локомотив”.

Засилени мерки за сигурност на протеста в София

Изключително засилени са мерките за сигурност в столицата по повод предстоящия национален протест под надслов "Да запалим монополите" 4...

Около 2000 души се събраха пред сградата на община Благоевград, за да протестират срещу високите цени на тока. Хората издигат лозунги и плакати, скандират „Мафия, мафия”. Идеята беше да се блокира Е79, но организаторите на протеста нямат разрешение за това. Какво ще се случи – предстои да се разбере.

Репортер на БГНЕС предаде, че над хиляда старозагорци, недоволни от сметките си за ток, са се събрали пред сградата на EVN в града. И тук скандиранията са същите - "Мафия", "Оставка" и "Вън от България". Издигнали са плакати: "Вън монополите, за да останат тук нашите деца", "Когато правото стане безправие, съпротивата е задължителна". Около 50 служители на реда охраняват протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com