Ядосани пътници спряха бърз влак. За БДЖ случилото се е „гражданско неподчинение”

21112
Ядосани пътници спряха бърз влак. За БДЖ случилото се е „гражданско неподчинение”

"Гражданско неподчинение" нарекоха от БДЖ случилото се с група пътници през почивните дни, които на гара Илиянци спрели преминаващия транзитно бърз влак София-Горна Оряховица, ядосани от поредната авария на електричка, предаде Дарик радио.

Пред Дарик управителят на "Пътнически превози" в железниците Георги Иванов заяви, че спирането на бързия влак от пътниците е било абсолютно незаконосъобразно, особено след като половин час по-късно е имало друг пътнически влак в същата посока - за Мездра.

БДЖ пуска допълнителни вагони

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 110 влака, които пътуват по основн...

За инцидента, случил се на 6 септември, от БДЖ потвърдиха днес, след като в интернет беше качен любителски видеозапис с кадри от спирането на влака. Група пътници изумили машиниста на бързия влак №2641, след като препречили релсите и го принудили да спре.

Шефът на "Пътнически превози" в БДЖ потвърди за аварията на старата електричка. Той не прие обаче твърдението, че пътници са "отвлекли" бързия влак.

Георги Иванов обясни, че линията София-Мездра е доста натоварена, а събира най-малко приходи. "Хората, които пътуват, не обичат да плащат там", коментира той.

Пътническият влак №20223 по линията София-Мездра е от старите мотрисни влакове, а машината се е повредила, спряла е на гара Илиянци и не е могла да продължи по маршрута. Поради това е бил поискан помощен локомотив. При идването на бързия влак София-Горна Оряховица пътниците застанали на пътя му, за да го спрат, което Иванов определи като "рискована постъпка" с оглед на това, че влакът минава транзитно през тази гара. Хората са се качили на влака и по диспечерска заповед той вече е спирал на всички гари по маршрута София-Мездра.

БДЖ ще пуска допълнително влакове за празниците

„Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 110 влака, които пътуват по основните ...

Шефът на "Пътнически превози" допълни, че половин час по-късно по разписание минава пътнически влак по същото направление, който спира на всяка гара. Той определи постъпката на хората като "гражданско неподчинение, което не е редно да става".

От старите електрически мотриси, които са били общо 35 на брой, са останали девет, които ще бъдат спрени от движение, след като мине предвиденият срок на експлоатация, каза пред Дарик Георги Иванов.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com