”КайКомпас”: Румънци и българи отговарят на британските опасения

14447
”КайКомпас”: Румънци и българи отговарят на британските опасения

Всички британски таблоиди се заеха да всяват паника – хиляди румънци и българи (джебчии! измамници! апаши!) ще наводнят Великобритания, след като трудовите ограничения за двете страни отпаднат през следващата година. Уморени от стереотипи, някои отвръщат на удара, съобщава британското електронното издание ”КайКомпас”.

Румънски вестник пусна реклами с въпрос защо някой ще иска да ходи на остров с лошо време и още по-лоша храна, когато може да си остане у дома, където „половината жени изглеждат като Кейт Мидълтън, а останалата половина като сестра й”.

Румъния отвръща на Англия със собствена кампания

Румънците отговориха с хумор на идеите във Великобритания за организиране на негативна рекламна кампания с цел отблъскване на потенци...

„Нашата наливна бира е по-евтина от вашата бутилирана вода”, гласи друга реклама в онлайн изданието „Гандул”, докато друга отбелязва, че принц Чарлз си е купил къща в Румъния през 2005 г.

Българите и румънците се приемат като трудолюбиви, квалифицирани работници с отличен английски език, които вече са допринесли с нещо за британската икономика. Те смятат, че твърденията, че ще изстискат системата за социално подпомагане след отпадането на ограниченията, са и преувеличени, и обидни, добавя още агенция Фокус.

Българският строителен работник Димитър Димитров, който живее и работи в Лондон от 2010 г., се чувства обиден. „Аз съм европейски гражданин като хилядите ми сънародници тук и не разбирам защо сме дискриминирани по този начин. Може би работя по-усилено от всеки поданик на Нейно Величество и допринасям за икономиката на Великобритания с данъците и вноските по социалната ми осигуровка”, казва Димитров.

Напомняме, че вчера външният министър Николай Младенов заяви, че типът говорене, използван в кампанията във Великобритания срещу евентуален "прилив на българи и румънци" след 1 януари 2014 г., не съответства нито на ценностите, нито на принципите на ЕС.

И кметът на Лондон обсебен от имигрантската параноя

Градоначалникът на британската столица Лондон Борис Джонсън стана поредният политик, изразил загриженост от възможния българо-румънск...

Редактор: Е. Гигова

 

 

 

Дойде ни до гуша от британската дискриминационна кампания, оплакахме се на Барозу

"Изправени сме пред опасността, гражданите на най-новите страни членки да не бъдат в състояние свободно да упражняват правата си, гар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com