Румъния отвръща на Англия със собствена кампания

28756
Румъния отвръща на Англия със собствена кампания

Румънците отговориха с хумор на идеите във Великобритания за организиране на негативна рекламна кампания с цел отблъскване на потенциални румънски и български имигранти след отпадането на ограниченията за трудовия пазар идната година, предаде БГНЕС.

Идеите за подобна кампания варират от предупреждение към кандидат имигрантите да не идват, защото времето на Острова не е много приятно заради честите валежи до угрозата един ден секс бомбата Кейти Прайс да пожелае да мине под венчило с някой от тях.

Румънският вестник "Гъндул" обаче започна собствена кампания за привличане на британци в Румъния, която не е лишена от чувство за хумор. "Нашата наливна бира е по-евтина от вашата бутилирана вода", гласи една от рекламите, създадени от румънската рекламна компания GMP. "Ние предлагаме повече групи храни, не само пай, наденица, риба и чипс", допълва друга реклама.

Михай Гонгу, творчески директор на GMP, на когото хрумнала идеята за рекламите, заяви, че кампанията има "приятелски дух". "Свикнахме доста с негативната кампания, насочена срещу нас, не непременно от Великобритания, тя идваше и от други части на Европа. Беше ни забавно, а най-важното е, че се вдъхновихме", посочи той пред британската телевизия Ченъл Фор, допълвайки, че целта била рекламите да са хумористични.

"Пробвахме се в британския хумор и както всички неща в началото, вероятно не сме направили всичко както трябва. Някои от посланията ни са изпълнени със самоирония, насочени са към нас самите, румънците. Но поканата е искрена. Ако дойдете в Румъния, ще видите прекрасни места, ще срещнете прекрасни хора и най-важното - ще се отървете от някои неприятности във Великобритания. Какъв по-добър аргумент да ви убедим, че няма да се стичаме със стотици хиляди във Великобритания, когато ограниченията за трудовия пазар отпаднат?", заяви Гонгу.

Някои от другите остроумни реклами гласят: "Половината от жените ни изглеждат като Кейт, а другата половина - като сестра й". "Ние говорим по-добър английски от хората във всички части на Франция", "Чарлз купи къща тук през 2005 г. А Хари никога не е бил сниман гол".

Кампанията носи името "Защо не наминете насам?". Основният слоган е "Ние може и да не харесваме Великобритания, но вие ще обикнете Румъния".

Докладът за Румъния: Страната има още много работа

На Румъния предстои още много работа, за да заздрави своята съдебна система и да сложи край на корупцията, заяви днес Европейската ко...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com