Калфин: Националният егоизъм на някои страни надделя над общия интерес в ЕС

6721
Калфин: Националният егоизъм на някои страни надделя над общия интерес в ЕС

По повод приключването без на споразумение на срещата на върха на европейските лидери за следващия бюджет на ЕС за 2014-2020 г., Ивайло Калфин, докладчик на Европейския парламент по дългосрочния бюджет на ЕС заяви:

"Прекъсването на преговорите по бюджета е лоша новина, защото европейските лидери за пореден път доказват, че не могат да се разбират по важни за съюза въпроси. Националният егоизъм на някои страни надделя над общия интерес и в този смисъл е по-добре, че срещата приключи без резултат, отколкото да беше постигнато съгласие за един лош бюджет.

В последното предложение на председателя на Съвета на ЕС г-н Херман ван Ромпой за България има редица въпроси, които представляват проблем. Такива са допълнителното орязване на тавана на кохезионния фонд, усложняването на условията за ползване на парите, съкръщаването на парите за конкурентоспособност, за наука и за младежки обмен, намаляването на средствата за миграционна политика. Единствената донякъде положителна новина, беше известното увеличаване на компенсациите за затворените реактори на АЕЦ "Козлодуй", но предложените 260 млн. евро са далеч по-малко от поисканите от България 450 млн.евро", цитира КРОСС.

Редактор: Десислава Симова

Македония очаква България и Гърция да я подкрепят за ЕС

Очаквам Гърция, която е най-старият член на Европейския съюз в нашия регион и приятел на политиката на разширяване, да се съгласи със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com