Калин Георгиев: Когато плуваш в блато, не може да си с бели ръкавици

7808
Калин Георгиев: Когато плуваш в блато, не може да си с бели ръкавици
Комисар Николов няма да бъде наказан заради клипа на насилие върху задържан

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип. Според главния секретар на МВР Калин Георгиев наказание би могло да бъде предвидено само за извършено дисциплинарно нарушение или за нарушение на Етичния кодекс на МВР, съобщи Дарик, цитирана от БГНЕС.

Калин Георгиев коментира в Пловдив, че във вътрешното министерство има срокове, в които би могло да бъде разпоредена проверка за извършване на нередности. "Не намирам за основателно да се извършва такава", заяви главният секретар на МВР.

МВР обърка инфаркт с разстрел

МВР взе застрелян с два куршума в главата за починал от естествена смърт. Гафът лъсна, след като от пресцентъра на полицията официал...

По думите му от психологически-оперативна гледна точка комисар Николов не е извършил нещо, което да се тълкува като нередно.

За работещите в други сфери такова поведение би изглеждало грубо, "но когато работиш с хора, заподозрени в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване", посочи още Георгиев. Той подчерта, че не оправдава използването на грубия език, но "когато плуваш в блато, не може да си с бели ръкавици".

БГНЕС припомня, че в един от големите портали за видеосподеляне в интернет се появи клип на полицейски началник, който играе канадска борба със задържан. Във видеото се чуват и нецензурни думи от страна на полицая, отправени към задържания.

Полицейският началник във видеото е директорът на Областната дирекция на МВР в София Николай Николов. "Рецепта в нашата работа няма. Ако съм счел, че мога да отворя душата на този човек, за да разговаряме и той е дал повод да играем канадска борба, може би това е бил методът, по който да стигна до истината", каза по този повод Николов.

МВР с жалба срещу Цветан Цветанов

Жалба на синдикатите в МВР срещу вътрешния министър Цветан Цветанов ще разгледа Комисията за защита от дискриминация. Това съобщи пред ...

Българският хелзинкски комитет изрази от своя страна недоумение от публичната безочливост на полицейския началник, разкрит в извършване на тормоз и заканване с физическо насилие спрямо задържан човек.

Според правозащитниците такъв човек няма място в българската полиция и следва без забавяне да бъде отстранен от служба.

Случаят е тест за ръководството на Министерството на вътрешните работи. То тъкмо заяви воля да се очисти от полицейското насилие, като поправи закона, който допуска свръхупотреба на сила, заявиха от БХК.

Редактор: Ирен Габарска

Спецполицаите ще носят камери на каските си

Спецполицаите от група "Специализирани полицейски операции" (СПО) към СДВР да носят камери, които да записват както техните действия,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com