Кметът на Варна няма да подава оставка

3315
Кметът на Варна няма да подава оставка

Варненският кмет Кирил Йорданов няма да подава оставка. Това каза самият Йорданов на извънредна пресконференция, съобщи БГНЕС.

"Оставката ми трябва да удовлетворява тези, които я искат и да не бъде в ущърб на тези, които са ми гласували своето доверие. За мен са гласували 55% от 70 000 варненци, участвали в последните избори", каза Йорданов в отговор на въпрос дали вчерашният масов протест не е достатъчен повод за напускане на поста.

По отношение на самозапалилия се Пламен Горанов пред Община Варна Кирил Йорданов каза следното: "това е трагичен, драматичен случай, който се разигра на стълбите пред Община Варна, по случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство".

"Ако досъдебното производство установи, каквото и да е мое отношение по случая, веднага, незабавно и без покана ще подам оставката си. Веднага!", подчерта още Кирил Йорданов.

Варненският кмет каза, че не е подписвал нито един от договорите, касаещи сделки на общината с ТИМ. Направил съм щателна проверка. Галерията за съвременно изкуство във Варна е отдадена на концесия за 35 г., стадион Варна е апортиран в смесено дружество, а крайбрежната "Алея Първа" е продадена на "Холдинг Варна" без мое участие", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com