"Книги за смет" събра 5 тона пластмаса в София

18149
"Книги за смет" събра 5 тона пластмаса в София

Днес жителите на София предадоха над 5 тона годни за рециклиране пластмасови отпадъци в първото издание на кампанията "Книги за смет", организирано от фондация Credo Bonum и издателство Smart Books съвместно с книжарници "Orange" и Екопак.

Кампанията премина при небивал интерес. Опашката от хора обхващаше столичния площад "Славейков" и съседните улици. В рамките само на 4 часа, от 10 до 14 часа, бяха раздадени над 5000 броя книги и повече от 1000 броя списания "8", съобщиха организаторите.

Космическият боклук около Земята намалява

Количеството космически боклук около орбитата на Земята е намаляло за последните три месеца. Това съобщиха от американската агенция за ...

В "Книги за смет" се включиха възрастни и млади хора, както и много семейства, дошли заедно с децата си, за да оставят отпадъците си и да получат безплатна хартиена или електронна книга. За част от дошлите основен мотив беше подаръка, но за една още по-голяма част нямаше значение дали ще получат книга или не.

"Тук сме заради идеята да оставим пластмаса, защото поне оттук се предполага, че наистина ще стигне до правилното място за рециклиране," споделяха много от дошлите и хвърляха торбичките и чували с отпадъци директно в жълтите контейнери, без да чакат своята книга.

Основна цел на кампанията беше да накара хората да мислят по-отговорно към опазването на околната среда и отпадъците, които всеки от нас създава всекидневно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com