Кунева: Управляващите партии да освободят пространство за гражданската инициатива

6945
Кунева: Управляващите партии да освободят пространство за гражданската инициатива

Всички партии трябва да променят начина, по който се прави политика в момента, да отстъпят и да освободят пространство за гражданската инициатива, заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Изказването и последва малко след създадения по-рано в София Граждански съвет към Реформаторския блок. По думите й в момента едни и същи партии се повтарят и не се променя нищо в страната.

Освен 25-те важни общественици и експерти, които влизат в съвета на по-късен етап ще се включат и по двама представители от партиите учредителки и решенията ще се вземат с пълно съгласие, допълни тя. Кунева смята, че на първо място трябва да се види дали ще могат да работят заедно партии от различни части на политическия спектър и на второ - как ще се сработят политически сили и гражданската квота. До края на септември успоредно със създаване на граждански съвети в страната ще се учредят и оперативни звена, които да работят за усъвършенстване на Реформаторския блок.

Според Кунева много скоро тази формация ще представи "продукт", който обществото ще може да разисква. На въпрос дали са за бързи предсрочни избори Меглена Кунева отговори, че в "Движение България на гражданите" не са спирали да искат това, тъй като по думите й са наясно, че това правителство е "правителството на изгубеното време". Според нея е "въпрос на приличие кабинетът да подаде оставка и всякакви мотиви на управляващите за спестяване на средства са неразумни".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com