Главното мюфтийство иска на вероизповеданията да бъдат върнати земи и гори

12864
Главното мюфтийство иска на вероизповеданията да бъдат върнати земи и гори

Освен имоти, на вероизповеданията да бъдат връщани и земи и гори, предложиха от главното мюфтийство. Идеята представи главният мюфтия Мустафа Хаджи след срещата си с депутати, съобщава bTV.

Миналата седмица депутатите получиха подкрепа от патриарх Неофит за измененията на законопроекта за вероизповеданията. Те предвиждат връщане на имоти, които са принадлежали на вероизповеданията в миналото.

Мюфтийството: Събитията в Сирия и Египет са варварски акт

Нарастването на случаите на покушение над невинни човешки животи през последните години в населените с мюсюлмани райони крайно оскърб...

Промените предизвикаха недоволството на редица културни институции, които категорично се обявиха против действащи паметници на културата да бъдат под управлението на религиозните общности.

„Ние казваме не само имоти, а също така и земи или гори, които също при положение, че са били собственост на вероизповеданието, да бъдат възстановени. Ако мога така да кажа, козметични промени, които нашите прависти са предвидили”, заяви Мустафа Хаджи, главен мюфтия.

„Информирахме главния мюфтия Мустафа Хаджи за тези становища, които има не само нашата комисия, които изразяват своите забележки и резерви, и несъгласие по конкретни текстове от законопроекта”, каза от своя страна Пламен Славов, председател на комисията по вероизповедание в НС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com