Масови проверки на нотариуси

13464
Масови проверки на нотариуси

Нотариалната камара извършва в момента масови проверки. Проверени са вече 300 нотариални кантори, като са установени 10 случая на нарушения. Съветът на нотариусите е решил да образува  дисциплинарни производства срещу нотариуси, съобщи агенция  Крос.

Това съобщи пред журналисти председателят на Нотариалната камара - Димитър Танев на семинар „Отговорност на нотариуса”, който се провежда в Пловдив.

За един от нотариусите с дисциплинарно производство ще бъде предложено да му бъде отнета правоспособността за една година. Неговото име ще стане ясно по-късно днес.

Само при двама от нотариусите, които са били засечени в нарушение за неконтролиране на данъка „превозно средство”, е установено масова практика, а при останалите осем това са единични случаи.

С измененията в Закона за нотариалната дейност от 21 ноември т.г. санкцията при нарушение на нотариус е от 1000 до 5000 лв.

1462000 справки в системата за достъп до личните документи на МВР са извършили нотариусите за периода от 20 месеца. 3100 опита за измами с фалшиви документи са предотвратени за периода, съобщи още нотариус номер 1. Според него измамите с имоти са секнали.

Редактор: Евгения Гигова

Московски нареди извънредни проверки на автобусите в страната

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на ДАИ да извършат извънредни проверки ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com