Митрополит Гавриил: Блокирането на пътища не решава политическите проблеми

7500
Митрополит Гавриил: Блокирането на пътища не решава политическите проблеми

Блокирането на пътища не е начинът, по който ще се реши един политически проблем. Това настройва хората. Ние имаме да решаваме много важни въпроси и един час не може да стигнем до Светия Синод. Това каза Ловчанският митрополит Гавриил, цитиран от БГНЕС.

Заседанието на Светия Синод започна след малко закъснения заради блокирания от протестиращите център. Митрополитите стигат с автомобилите си до Орлов мост и от там вървят пеша до сградата на синода. "Да, бях блокиран и стигнах пеша до тук", каза пловдивският митрополит Николай.

Калиник отказа да поеме Варна

Врачанският митрополит Калиник е заявил пред свещениците от Варна, че се оттегля от поста наместник на епархията до избор на нов влад...

Българската православна църква подкрепа това, което е справедливо, което е мирно за доброто и благоденствието на благочестивия български народ. Митрополит Николай обаче каза, че по никакъв начин църквата не може да благослови агресия и насилие. Засега това е един нормален протест за просперитета, мира, щастието и душевното спасение на нашия народ.

Не знам какви съображения имат във Варна, изявили са волята си и явно трябва да се съобразим с нея, каза още митрополит Гавриил по повод на свещениците от варненската епархия, които не са съгласни с избирането на Врачанския митрополит Калиник за временен наместник на Варненската и Великопреславска епархия след внезапната кончина на митрополит Кирил. Митрополит Гавриил каза, че доброволно не би се съгласил да стане временен наместник на Варненската епархия, но ако Свети Синод реши така, ще приеме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com