МВнР към българските граждани: Не пътувайте до Кайро

6093
МВнР към българските граждани: Не пътувайте до Кайро

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да отменят всякакви планирани пътувания до египетската столица Кайро заради ескалацията на напрежението там през последните дни.

След съобщенията за десетки загинали и стотици ранени при сблъсъците с полицията на привържениците на сваления от власт ислямистки президент Мохамед Морси, от българското посолство в Кайро предупреждават, че достъпът до международното летище в града е силно затруднен и се осъществява при значителен риск за сигурността.

Над 40 души са убити в Египет през последната нощ

Най-малко 43 души са били убити днес при разчистването от полицията на два лагера в Кайро на привърженици на сваления президент Мохам...

От мисията препоръчват на българските граждани предварително да са се регистрирали в посолството, като оставят свой адрес и телефон за връзка. Тази информация ще послужи при възникване на извънредна ситуация и необходимост от установяване на бърз контакт с посолството.

Гражданите могат да направят регистрацията си по телефона или чрез електронната поща на посолството.

По повод на кървавите сблъсъци в Кайро външният министър Кристиан Вигенин излезе с изявление, в което призовава за диалог и национално помирение в Египет.

В Египет започва едномесечно извънредно положение

Президентството в Египет обяви извънредно положение в страната в период от един месец, считано от днес. Така правомощията на армията ст...

„Ние осъждаме прекомерната употреба на сила, което води до много невинни жертви и от двете страни.

Призоваваме всички отговорни политически и религиозни фактори в Египет към преговори, възстановяване на реда и на мира в страната. Насилието не може да бъде инструмент за постигане на трайно решение на натрупани с годините политически и социални проблеми,” посочва дипломатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com