Над Западна България ще вали, над източните райони през деня ще бъде предимно слънчево

5861
Над Западна България ще вали,  над източните райони през деня ще бъде предимно слънчево

Значителна ще остане облачността над Западна България и там ще има валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество, съобщиха от НИМХ.

Краткотрайно ще превали по-късно през деня и на отделни места в централната част от страната. Над източните райони през деня ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури ще са в широки граници - от 21°-24° в Северозападна България и по високите полета до 28°-30° в източните и крайните южни райони от страната, в София около 21°.

Над планините ще преобладава облачно време. Главно в планинските масиви от западната половина на страната ще превалява дъжд, в следобедните часове - в Рило-Родопската област с гръмотевици. По високите части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър.

По Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от североизток. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат около 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com