НДСВ: Кабинетът Орешарски да се яви на поправителен

6999
НДСВ: Кабинетът Орешарски да се яви на поправителен

Обещаваха ни правителство от експерти, а всеки ден сме свидетели на безобразни кадрови назначения. Това, което ще запомним от изтичащите 100 дни на правителството „Орешарски" са скандалният опит за политическо овластяване на ДАНС; също толкова скандалните назначения на всички нива - областни управители и зам.-министри, шефове на агенции; с необоснована и ненужна актуализация на бюджета; с отказ от диалог с протестиращите и в същото време смешно договаряне с криминални елементи в опит да се манипулира обществото за протестите. Това каза председателят на НДСВ Христина Христова по време на днешното заседание на Политическия съвет на партията, цитирана от КРОСС.

Управляващите партии са в дълг на гражданското общество относно провокиращи общественото мнение кадрови решения. Всяка партия трябва да бъде внимателна в това отношение. НДСВ казва това включително и в дух на самокритичност.

Местан: Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система

Конфликтът днес е между протестиращите и политическата система като цяло. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лют...

Членовете на ПС на НДСВ се обединиха около тезата, че това правителство е изчерпало и малкия кредит на доверие, но първо да си свърши работата по промяна на Изборното законодателство. НДСВ изпраща правителството "Орешарски" на поправителен, като му пише Слаб 2.

Новото в започващия днес политически сезон е, че вече официално някои партии се готвят да „яхнат" антиправителствения протест. Борисов, Кънев и Кунева си правят тънки сметки, без да ги е грижа, че по този начин ще се намесят в активността на гражданското общество. Вече се оформя и първата предизборна коалиция между ГЕРБ, ДСБ и ДБГ, коментира още Христина Христова.

Членовете на ПС на НДСВ предлагат на Националният съвет на партията да се свика на 14 септември т.г. Задача на НС е да определи дата и място за провеждане на Извънреден конгрес на НДСВ, да изработи дневен ред на конгреса и да определи правила за номиниране на делегати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com