Нов център за справяне с бедствия и аварии функционира в София

8615
Нов център за справяне с бедствия и аварии функционира в София

Нов център за управление при бедствия и извънредни ситуации вече функционира в София. В случай на бедствие от него ще се координират действията за преодоляването му.

Оперативният щаб, който ще трябва да решава как столицата ще се справя с последиците от внезапно възникнали проблеми като пожари, наводнения, снежни бури, ще се състои от столичния кмет, шефовете на Столичната дирекция на полицията, на „Пожарната” и комуналните фирми, които работят в София.

Сигнали за бомби опразниха столичен МОЛ и Бизнес парка

Подадени са поредните сигнали за поставени бомби в София, съобщиха за БГНЕС от МВР. И двата сигнала са подадени от мъжки гласове. В 15,...

В центъра пристигат сигналите от 112, а вече ще идват и данните от инспекторите, които са на терен. Те ще изпращат в реално време снимки и координати за проблеми. Предвижда се в бъдеще снимки да могат да пращат и граждани чрез специална функционалност.

Досега за възникнали проблеми се съобщаваше само по телефон, което пречеше за точната преценка на ситуацията. Този нов метод ще се ползва и в ежедневието - за течове, проблеми със снегопочистването, боклука, дупки и всякакъв вид аварии, предаде bTV.

Сигналите за възникване на проблем в Столичната община постъпват по различни канали, но за всеки от тях се изпраща екип на място, който трябва да прецени каква точно е аварията, има ли опасност за гражданите и кой трябва да я отстрани.

Друг голям плюс е, че този център не струва почти нищо на софиянци. Софтуерът и цялата техника, включително устройствата, с които инспекторите снимат са купени по съвместен европейски проект с Италия, Франция и Испания.

София след Края на света

21.12.2012 се оказа вдъхновение за творческите натури, които решиха да дадат пълна свобода на въображението си. По повод евентуалния к...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com