Томислав Дончев: Усвояването на европарите зависи от администрацията ни

5211
Томислав Дончев: Усвояването на европарите зависи от администрацията ни

До момента България не е губила пари по оперативните програми на Европейския съюз, това са пари, които тласкат реформите у нас напред, каза в студиото на БНТ Томислав Дончев.

За да не се стигне до такава загуба, трябва да се види как работи администрацията у нас, защото от това зависи много. Според депутата от ГЕРБ, през последните три месеца се чуват само оплаквания колко пари ще загубим, вместо да се работи по проекти. България обаче има сили да усвои повечето от полагащите й се пари, но това зависи от работата на държавните институции и общините. Имаме оперативна програма, по която два месеца не е плащано, съобщи Дончев.

Дончев: Ако искаме да получаваме европари, трябват реформи

Ако България иска да използва европейски пари до 2020 и дори до 2023 година, това няма как да се случи, ако тя не предвиди и не осъщест...

Това е недопустимо да се случи в такава напрегната година за усвояване на пари от еврофондовете като 2013. В направление "Транспорт" има няколко проекта, които страната ни не може да си позволи да не ги довърши, защото ще трябва да връща вече усвоени средства - лот 3 на АМ "Струма" е един от тях. Има ресурс и АМ "Хемус", тя би трябвало да се включи в следващия програмен период, допълни бившият министър. Той съобщи, че до Велико Търново тази магистрала е част от европейските коридори и това трябва да бъде използвано, за да се получи финансиране от европейския бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com