Пет лева - толкова дават за строеж на АЕЦ депутатите, които подкрепят "Белене"

11328
Пет лева - толкова дават за строеж на АЕЦ депутатите, които подкрепят "Белене"

В специално организирана акция от инициативен комитет "БеляНЕ" младежи от организацията направиха опит да съберат пари от депутатите от БСП и "Атака" за строежа на АЕЦ "Белене".

От "БеляНЕ" заявиха, че по този начин, чрез личен пример, всеки застъпник за новата ядрена централа може да покаже дали застава зад думите си - особено в светлината на вече подготвения референдум за бъдещето на ядрената енергетика у нас, който беше иницииран от БСП.

Сценарий от доклада на HSBC: "Белене" е нерентабилна

Само седмица и половина преди референдума за бъдещето на ядрената енергетика в България на бял свят излезе докладът на британската банк...

Водени от убеждението и думите на г-н Румен Овчаров, че при вложени само 6 млрд. евро, България ще спечели 200 млрд. евро от централата, инициаторите на събитието очакваха отзивчивост от депутатите от БСП и "Атака" и по-внушителни дарения, споделят организаторите. Събраната сума обаче не се оказа особено вдъхновяваща - само 5 лева и 5 стотинки. Сумата ще бъде описана в протокол и дарена на Националната електрическа компания по банков път, в качеството й на фирма-партньор на „Атомстройекспорт“.

„Думите  и подписите трябва да бъдат следвани от дела и личен пример - така както лично всеки български гражданин ще обеднее с хиляди левове за направата на тази централа“, коментира Анатоли Асенов, член на комитет „БеляНЕ“.

Според комитет „Беля НЕ“ драстичното разминаване между думи и дела, и недоверието в проекта от страна на БСП подсказват, че останалата сума до 22 млрд. лева - над петте лева и петте стотинки, се очаква да бъде събрана от българския народ.

Редактор: Ивайло Петров

Бойко Борисов: Подкрепям нов лифт в Банско, против АЕЦ съм

Против изграждане на АЕЦ "Белене" и в подкрепа на строежа за втори кабинков лифт и нови писти в Банско. Това заяви премиерът Бойко Бори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com