Протест срещу условните присъди във Варна

4085
Протест срещу условните присъди във Варна

Пред Окръжния съд във Варна майки и роднини на загинали при тежки пътни злополуки деца от цялата страна излязоха на мирно шествие-протест днес, за да изкажат недоволство срещу абсурдните решения и споразумения на съдии и на прокурори, които се правят зад гърба на родителите, предаде репортер на Радио „Фокус”-Варна.

Протестиращите настояваха за прилагане на ефективната присъда за всеки водач, причинил смърт на пътя. Конкретната причина за протеста беше условната присъда, наложена от съда на Диян Станчев. Днес се навършват шест месеца от нелепата смърт на Лора Иванова.

Инцидентът с 20-годишното момиче стана рано сутринта на 17 юли 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк”. Лора беше пометена на пешеходна пътека от мотор „Хонда”, управляван от Диян Станчев. На 4 януари Станчев сключи споразумение с прокуратурата за условно наказание от две години.

Подсъдимият е признал вината си и е отказал делото му за причиняване на смърт по непредпазливост да бъде гледано по общия ред. По този повод майката на загиналата Лора - Нели Петрова заяви, че такива трагедии ще се случват докато в закона има дупки, през които виновните могат да се измъкват невредими.

На протеста присъстваха и съученици на Лора с плаката, на които пишеше „Прокурори – обвинители или адвокати на подсъдимите”, Стига! Дай право на живот. За 10 години – 9000 загинали при ПТП”, „Не на условните присъди” и „Къде е морала?”. Присъстващите запалиха свещи в памет на жертвите на пътя.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com