Пускат Кирил Рашков на свобода за три дни

4586
Пускат Кирил Рашков на свобода за три дни

Кирил Рашков ще бъде на свобода три дни. Той ще бъде освободен тази вечер, за да присъства на погребението на брат си, който е починал внезапно, научи Дарик.

Това потвърди и началникът на Пловдивския затвор Божил Иванов. Ангел Рашков е починал снощи. Мъжът страдал от диабет, имал проблеми с бъбреците и черния дроб. Погребението е утре от 13 часа в Катуница. В селото се очаква да пристигнат роднини на фамилията от Северна България, ще има и засилено полицейско присъствие.

Кирил Рашков в момента е в общежитие на Пловдивския затвор по обвинение, че на 23 септември миналата година в село Катуница е заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова, леля и вуйчо на убития при размириците там Ангел Петров. Върховният касационен съд намали с една година присъдата на пловдивските магистрати. Така Кирил Рашков ще трябва да лежи в затвора за 2 години и 6 месеца.

Върховните магистрати намалиха присъдата, но не се съгласяват с исканията на Рашков тя да бъде условна, защото той многократно бил показвал, че няма намерение да се съобразява със законите на страната.

Редактор: Калина Здравкова

Имуществото на фамилията Рашкови - на търг

Златният трон на Кирил Рашков също ще бъде обявен на търг, съобщава bTV. Частен съдебен изпълнител вече е описал по-голяма част от дви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com