Първанов: На Позитано има една група, която си мисли, че вече всичко им е позволено

7392
Първанов: На Позитано има една група, която си мисли, че вече всичко им е позволено

На „Позитано" има една група, която си мисли, че вече всичко им е позволено. Когато си на ръба и потенциалът ти е скромен, не можеш да си позволиш такива грубо субективни решения, особено в кадровата сфера, това заяви Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 година, в предаването „Здравей , България” на Нова телевизия.

Според него лидерът на управляващата партия е изпуснал много възможности за едно елегантно оттегляне и за решение, което е щяло да укрепи партията. Той можеше да се оттегли още тогава, когато беше избран или дори номиниран за председател на ПЕС, каза още Георги Първанов.

БСП вече не е толкова голяма партия, нито като влияние, нито като членски състав. По думите на Първанов - в БСП трябва да се промени идеята, защото левицата в цяла Европа търси нови групи, нови идеи, добави още той.

„Пенсионерите не могат да останат единствената социална група, на която да се опираме”, отбеляза Първанов. Той посочи, че трябва да се възроди вътрешната демокрация в левицата. „Бих предложил да направим вътрешнопартийно допитване и вътрешнопартиен референдум за плоския данък например”, посочи Георги Първанов.

Дончева и Първанов се събират в нов политически проект?

Нов ляв политически проект се очаква да стане факт до края на есента. Според източници от парламентарната група на БСП, експрезидентът ...

„Самият Борисов трябва да признае, че съжалява за подкрепата, която даде на Станишев на конгреса през миналата година. Тогава ми ясно, че има има доста задкулисни игри и аз не искам да участвам в такива игри”, посочи още Първанов. На въпрос дали ще прави нова политическа формация Георги Първанов заяви, че иска да направи една своеобразна мрежа от дискусионни форуми, които ще започнат още през септември.

„Целта на тези форуми е да потърсим отговори, свързани с приоритетите, с изборния кодекс, с париите, с конкретна политика”, подчерта Първанов.

"Аз подкрепям това правителство. Иска ми се то да изкара колкото се може по-дълго. Смущаваме това, че политическите ръководства и по-скоро "Позитано" направи едно отстъпление от тежки политически ангажименти", заяви Георги Първанов.

Аз съм смутен от прекомерно тежкия акцент, който се слага не просто на службите, а на кадровите решения в службите, заяви Първанов.

Добрев: Вместо нов политически проект, реформирана и силна БСП

По-добре реформирана и силна БСП, отколкото нов политически проект, заяви Кирил Добрев, народен представител от БСП, цитиран от „...

"Предишните дни чух председателят на парламента да говори, че смяната на ръководствата и механизмът за вземане на решения за ръководствата на НРС и НСО, ще бъдат едни от приоритетите на есенната парламентарна сесия. Смятам, че това е недалновидно, не звучи отговорно, това първо. И второ, смятам че не бива да се променя този механизъм. Аз съм затова да има максимално висока съгласуваност, както често казвам споделена отговорност между правителство и президент. Това е част от позитивния климат в отношенията между институциите", заяви Георги Първанов.

"Това е моя позиция, преди господин Плевнелиев да бъде президент, и аз няма да изменя на нея сега в другото си качество. Държа да има последователност. Иначе аз подкрепям правителството. Много ми се иска това правителство да изкара мандата си или колкото се може по-дълго. Смятам, че правителството предприе едни не лоши ходове, управленски, в т.ч. и в социалната сфера", каза Георги Първанов.

Смущава ме това, че не правителството, по-скоро политическите ръководства, по-скоро „Позитано”, направи едно отстъпление от тежки политически ангажименти, които ние имахме в предизборната кампания, каза Георги Първанов.

Ние направихме, предизвикахме референдум за „Белене”, сега не правителството, аз мисля, че точно „Позитано”, бави отговора на въпроса, честният, аргументиран отговор затова - какво правим с новата ядрена централа - каза Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com