Шефът на телефон 112: Лекарите ходят пияни на работа

22361
Шефът на телефон 112: Лекарите ходят пияни на работа

"Имаме проблем с телефон 112. Комуникацията не е на ниво. Колегите се оплакват ежедневно. Имаме предложение, операторите на спешния телефон да минават медицински курсове. Убедени сме, че по този начин ще се вдигне нивото на обслужване на пациентите. Така е в цял свят."

Това каза пред камерите на TV7 д-р Димитър Ленков, секретар на БЛС. Той коментира поредния случай на насилие над лекар в Благоевград. Уважаеми граждани, когато звъните на телефон 112, вие се свързвате не с центъра за спешна медицинска помощ, а с оператор, който впоследствие предава вашия сигнал към лекарите. За закъсненията на линейките не са виновни хората с бели престилки и не трябва да си изкарвате гнева си на тях, продължи Ленков.

Практиката показва, че има лоша колаборация между телефон 112 и спешната помощ, категоричен беше той. Управляващите ни излъгаха за пореден път. Те бяха обещали, че ще се криминализира нападението и насилието над хората в белите престилки. Това не се случи и в момента всеки може да бие и да посяга на лекарите.

Лекарите готови на още протести

Лекарите са безкомпромисни в исканията си за оставка на управителя на здравната каса д-р Пламен Цеков и за отмяна на действащите мето...

Пациенти влизат с брадви в спешните центрове. Това нормално ли е, запита Ленков. Насаждането на омраза към лекарите започна преди 3 години. Тогава лицето Цв. Цв. излезе на трибуната на Народното събрание и обяви, че лекарите са убийци. От там тръгна агресията срещу медицинските работници. Управляващите са виновни за срива в здравеопазването, завърши Ленков.

По телефона се включи и Стоян Граматиков, директор на дирекция "Национална система 112". Никъде по света, операторите на спешните телефони нямат медицинско образование. Твърденията на д-р Ленков са нелепи и той няма право да обвинява колегите. Аз съм готов да седна на една маса и да разговарям с представители на БЛС, за да решим проблемите, но трябва да говорим само с факти.

Аз трябва ли да кажа, колко лекари са ходили пияни на адреси и на работа? Трябва ли да кажа, че операторите на телефон 150 работят с частни спешни помощи и въртят далавери, ядоса се Граматиков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com