Симеонов: Няма да се откажем от промените в Закона за хазарта, но и "Левски" няма да остане без пари

2131
Симеонов: Няма да се откажем от промените в Закона за хазарта, но и "Левски" няма да остане без пари
Снимка: БГНЕС

Няма да се откажа от Закона за хазарта, а държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с внесените от него промени в Закона за хазарта.

Въпрос към обърналия палачинката Кралев - защо не се национализират и други бизнеси за благото на спорта?

Промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов, ще окажат благоприятно влияние на българския спорт. Това смята спортният ...

„Юни месец 2018 г. внесох аналогичен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за държавата. Недейте очаква някой да премисли, особено пък аз“, каза Симеонов.

Според него законопроектът е полезен за държавата, защото ще прекрати едно ограбване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финансови ресурси към спорта в България и здравето на страната.

Във връзка с притесненията на отбора „Левски“ по отношение на закона, Симеонов обясни, че това подлежи на проверка.

„Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на „Левски“. На думите на основния спонсор не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи.

Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19, 7 млн. лв. Вижте какви сериозни разминавания, така трябва да се постави под съмнение всяко изявление за спонсорирането на „Левски“.

Кирил Домусчиев: Васил Божков никога не ме е заплашвал

Бизнесменът и собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че никога не е бил заплашван от Васил Божков. Той коментира думи на Цветом...

Дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора. Във всички случаи държавата не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят със своите резултати, това си е техен проблем“, коментира Симеонов.

На въпрос дали с този закон удря частния бизнес, Симеонов уточни, че няма такова нещо. "Няма частен бизнес, в случая има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и конкретно лице по време на правителството на "Орешарски" и рано или късно това ще стане".

Попитан дали се притеснява, че ГЕРБ ще се откажат от намерението си да подкрепят Закона за хазарта, Симеонов отговори: "Аз правя това, което трябва да направя. Отговарям пред собствената си съвест.

Нека колегите от ГЕРБ и всички останали партии, включително и БСП, отговарят пред собствената си съвест", коментира Симеонов. Той припомни, че БСП не трябва да бъдат прескачани, тъй като преди две години са изразили подкрепа за законопроекта му.

Във връзка с евентуална среща на министър-председателят Бойко Борисов и феновете на "Левски" и той дали би се срещнал с тях, лидерът на НФСБ обясни, че никой не търси среща с него като вносител. "С кого ще се среща премиера Борисов си е негово право и негов ангажимент", допълни Симеонов.

Феновете на "Левски" искат среща с Борисов заради Закона за хазарта

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, Националният клуб на привържениците на "Левски"...

Валери Симеонов коментира и работата на Комисията за хазарта. "Общественото мнение е, че тя е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш", уточни още той.

На въпрос дали Изпълнителна агенция е достатъчна да регулира хазарта, той уточни, че това е достатъчно, тъй като цялата отговорност ще падне върху държавата.

"Тогава няма да има никакво размиване на отговорността. В случая имаме калпаво създадено и лобистко законодателство. Втори път имаме една комисия по хазарта, чиято работа е под сериозно съмнение", допълни още Валери Симеонов, цитиран от Фокус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика