Станишев: ГЕРБ са некадърници, Борисов е зависим от Цветанов

9510

"Опоскаха хазната – некадърниците", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който говори пред симпатизанти в Стара Загора за състоянието, в което ГЕРБ оставиха държавата и резултатите от тяхното управление, съобщи БГНЕС.

Само за първите два месеца към момента, в който ГЕРБ паднаха от власт, изгонени от българските граждани бюджетният дефицит достигна 732 млн. лв., при планиран до края на година 1,1 млрд. лв, каза той . "Това е ужасна цифра като се има предвид, че по сравнение с първите два месеца на 2012 г. увеличението на бюджетния дефицит е с близо 30%. Опоскаха хазната – некадърниците", заяви той. Станишев изтъкна и че фискалният резерв към този момент е 3,9 млрд. лв., т.е. под санитарния законов минимум за една страна във Валутен борд.

Станишев: Борисов да върне милионите

Фирма, в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, е била уличена в незаконно производство на циг...

Той цитира и актуализирани данни за задълженията на държавата, от които се оказа, че просрочените задължения на държавата и на общините са 280 млн. лв. , а невърнатото ДДС е над 360 млн. лв. "Тоест става дума за 660 млн. лв. общо неразплатени от "Борисов и компания" - пари към бизнеса, към български граждани и това е ужасно наследство", категоричен е лидерът на БСП.

Станишев цитира и данни, според които задълженията на болниците доближават 470 млн. лв. "Ето в това състояние ГЕРБ оставиха държавата – абсолютно разнебитена, с опоскана хазна и приказват врели-некипели колко пари докарали в държавата. Знаете ли колко е новият дълг, който взе правителството на Борисов – около 5 млрд. лв., които всички ще плащаме", заяви той.

Борисов е зависим от Цветанов, щом не може да се отърве от такъв воденичен камък като него, заяви в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

За мен по-важно е защо г-н Борисов, който с такава лекота се освобождава от министри, бивши свои приближени, които му тежат, толкова държи на г-н Цветанов, каза Станишев. Забележете – Симеон Дянков, който беше, цитирам, "слънчицето" на Борисов, който произвеждаше безалтернативни и най-добри бюджети, беше изхвърлен като парцал, даде пример той. "ГЕРБ казват: "Нямаме нищо общо с този, марш от нас. Не го познаваме, ние сме нови и различни." Мирослав Найденов – пръв приятел, ловец и прочее на г-н Борисов, също го извади от листите. Защо не вади г-н Цветанов", пита Станишев.

Дайте успокоително на Станишев

Успокой топката, Станишко. А заедно с тебе това да направят и другите партийни кречетала. Предизборно не спряхте да опъвате нервите на ...

Има нещо друго и то според мен е ясно, продължи той. "Ясно е, че г-н Борисов и г-н Цветанов са едно. Най-вероятно, след като е имало незаконно подслушване, след като министърът на вътрешните работи г-н Цветанов пряко отговаря за работата на тази служба и по закон, не само политически, не вярвам г-н Борисов да не е знаел", каза Станишев.

Второ, очевидно г-н Цветанов има твърде много информация, не знам по някакъв начин г-н Борисов зависи от него, след като не може да се освободи от такъв воденичен камък като него и г-н Флоров, каза той. Борисов ги защити и двамата, добави Станишев.

Нали знаете кой е главният организатор на така наречените "изборни технологии" на ГЕРБ, на всяването на страх, на мачкането на хората, на принуждаването им, на контролирания вот, на купуването на гласове, на манипулациите, на фалшификациите – началникът на предизборния щаб на ГЕРБ, каза лидерът на БСП. "Не могат да си позволят. След като нямат възможност да спечелят с доверие, разчитат да спечелят по друг начин. Но и това няма да им помогне", заяви Сергей Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com