Стойнев настоя ВМЗ Сопот да остане държавно предприятие

10296
Стойнев настоя ВМЗ Сопот да остане държавно предприятие

Към момента ВМЗ Сопот трябва да остане държавно предприятие, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при изслушването му в Комисията по икономическа политика и туризъм към НС.

„Очаквах, че проблемът във военния завод е решен. За съжаление юни месец заварих една много тежка ситуация, не бяха изплатени заплати. Започнахме политика за преструктуриране. Държавата влезе в капитала с 27 млн. лв. - средства необходими за заплати, за осъществяване на поръчки. Към този момент предприятието работи на три смени, изпълняват се поръчките", обясни Стойнев.

Стойнев: КЗП трябва да засили своите функции

Комисията за защита на потребителите (КЗП) трябва да засили своите функции, така че гражданите да усещат подкрепа. През годините монопо...

Той подчерта, че лично се е заел да търси поръчки за ВМЗ. „Имах среща с министъра на отбраната на Виетнам, който прояви голям интерес. В момента се работи по две-три поръчки и ако бъдат спечелени, може да се върви към изваждане от кризата на това предприятие. Ако тези поръчки не се осъществят, може да се върви към приватизация. На този етап вървим в правилната посока", каза още Драгомир Стойнев.

Последното изказване на министъра по проблемите на завода в Сопот е от началото на юли, когато Стойнев подчерта за пореден път ангажимента си да осигури повече поръчки , така че служителите на ВМЗ да имат работа и съответно заплати. Тогава шефът на икономическото ведомство подчерта, че няма да си прави ПР като се снима с работниците, а щял да търси начини за спасяването на военното предприятие.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com