Столичани протестираха срещу Синята зона

4968
Столичани протестираха срещу Синята зона

Десетки столичани протестираха днес пред Столична община срещу правилата за паркиране в центъра на София.

Организатори на протеста са гражданско движение ДНЕС, както и Фейсбук група под наслов "Не" на данък паркинг". Две метли, дегизирани като чучела на кмета Йорданка Фандъкова и председателя на транспортната комисия Радослав Тошев, съпровождат протеста.

Това е 23-ият протест срещу правилата за паркиране в синята зона. Протестиращите носят плакати "Няма да мълчим", "Няма да търпим" и "Не" на данък паркинг".

"Продължаваме, няма да позволим да ни рекетират", категорични са недоволните граждани. Силвия Робова от Гражданско движение ДНЕС обясни, че поради липсата на обратна връзка със Столична община, на гражданите им се налагало да използват театрални и екстремни методи на протест.

андъкова направи изявление, че 70% от исканията ни са изпълнени. Тя може би е добра с глаголите и езиковите форми, но с математиката определено не е добре, защото от всички около 30 наши искания, са изпълнени точно едно и половина. И двете са във връзка с инвалидите. Едното се отнася за паркоместата, които бяха драстично намалени, а другото е свързано с идентификацията им пред служителите на ЦГМ – да не се представят пред тях", заяви Робова.

Представители на фейсбук групата изчетоха имената на всички гласували общински съветници и нарекоха това "проверка на срама, която има за цел публично да заклейми хората, подкрепили тази дискриминационна наредба". Те подчертаха, че всички общински съветници, които са гласували за приемането на наредбата, са от ГЕРБ – Елен Герджиков, Искра Ангелова, Орлин Иванов, Радослав Тошев и още близо 20 имена.

Основното искане на гражданите е да се отмени препаркирането за инвалиди през 4 часа, тъй като подобен социален абсурд не съществува в нито една европейска страна, заяви Силвия Робова. Гражданите се зарекоха, че няма да спрат демонстрациите си, докато исканията на софиянци не бъдат изпълнени.

"Стандарт енд пуърс" повиши кредитния рейтинг на София

Международната кредитна агенция "Стандарт енд пуърс" повиши кредитния рейтинг на София на BBB със стабилна перспектива, съобщи кметът Й...

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com