Трайков за Василев: Мерките му са смислени

6019
Трайков за Василев: Мерките му са смислени

Мерките, които предлага Асен Василев, макар и не непременно с правилната интерпретация, са смислени. Това каза бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков по отношение на пакета от мерки, предложен от министърът на енергетиката Асен Василев.

В момента в България има около 1500 производителя на енергия от ВЕИ, така че това очевидно е твърде деконцентрирана собственост и щом анализът показва, че голяма част от тях не отговарят на изискванията действително трябва да бъдат изключени, беше категоричен Трайков.

Евродепутати: ЕК да вземе отношение за такса "зелена енергия" в България

Евродепутати изпратиха писмо, в което се изразява загриженост от разпространяването на практиката за създаването на пречки пред разви...

Служебният министър предложи и някои други мерки. "Касаят ТЕЦ-овте и много важно е очакването от ДКЕВР да изготви механизъм за точното определяне и контрол на количествата електрическа енергия, формиращи квотата за обществен доставчик или това е да се създадат права, които да определят кой има и кой няма право да бъде в енергийния микс за регулирания пазар, където са домакинствата. Има три ТЕЦ-а, които нямат право да са там. Това са т.нар. ТЕЦ-овете на Христо Ковачки, така са известни, но иначе имат неясна офшорна собственост. За тях обаче няма причина да са в микса. Те произвеждат скъпа електроенергия, която НЕК изкупува", обясни бившият министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com