Ректорът на Алма Матер не пусна студентите от „Орлов мост” в университета

9940
Ректорът на Алма Матер не пусна студентите от „Орлов мост” в университета

Ректорът на Софийския университет  "Свети Климент Охридски", проф. Иван Илчев, забрани провеждането на кръгла маса в ресторант „Яйцето”. Така Алма Матер затвори вратите си за студентите от Движение „Орлов мост”, който избраха Христо Стоичков за свое лице, съобщава бТВ.

Студентите, водени от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) премести обсъждането на бъдещото си политическо участие в клуб „Синия лъв" на ул. „Иван Вазов” в София.

Студенти се обединиха с отворено писмо срещу Стоичков

„Категорично заявяваме, че не признаваме легитимността на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Това заявя...

„Академичната общност на Софийския университет „Св. Климент Охридски" остро възразява срещу поредния опит на НПСС да легитимира действията си, като използва името на Софийския университет,” се казва в съобщение от висшето учебно заведение. От университета се противопоставят на всякакви опити територията му да бъде използвана за инициативи с политически цели, подчертават още от там.

Междувременно група студенти, които се разграничават от Национално представителство на студентските съвети (НПСС), издигнало Христо Стоичков за свое лице, обвиниха правителството на Бойко Борисов в опит за подмяна на протестиращите.

„Правителството, което си отиде, в момента прави неистови опити да замени гласа на протеста и да подмени протестиращите,” заяви на пресконференция в БТА Антон Димитров, който е представител на граждански форум „Промяна".

Той обвини предишното управление, че е вкарало провокатори на сбирките на протестиращите. Според Димитров много студенти са искали да присъстват на сбирката в зала Арена „Армеец”, но не са били информирани навреме и допуснати до срещата.

Стоичков каза "Да" на студентите

Аз вярвам във вас, затова дадох и моето "да". Не е трудно да кажеш "да" на хора, които заслужават, на хора, които искат да учат добре, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com