Транспортният мост в Ловеч пред срутване

18004
Транспортният мост в Ловеч пред срутване

Има сериозна опасност транспортният мост над река Осъм в индустриалната зона на Ловеч да се срути, съобщава БГНЕС. 

Мостът се е наклонил в долната част по течението на реката с около 40 см. Той е затворен за движение, а няколко предприятия остават без газ и вода. Пропадането на моста е предизвикано от буйните води на реката през последните няколко дни. Снощи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев свика кризисния щаб. Казанджиев заяви пред БНР, че са предприети всички необходими мерки. 

Одобриха окончателния план на "Набуко"

Областен експертен съвет в Ловеч одобри окончателния подробен устройствен план на газопровода „Набуко”, който ще преминава ...

"Огледали сме го на място. Спрели сме газа, тока и водата. Натрупан е чакъл да не преминават автомобили и пешеходци, тъй като е възможно да има рискове, защото никога няма 100 процента гаранция. КАТ ще предоставят вариант за организация на движението на автомобилите. Предприели сме най-спешните и най-бързите действия, и най-неотложните мерки. Колко голяма е опасността ще се разбере, когато спадне нивото на реката, защото в момента не знаем колко точно е пропадането вътре в реката. Риск има голям. Може и да не падне", каза кметът. 

В понеделник специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура" ще огледат моста, ще анализират обстановката и ще решат какво трябва да се предприеме. Затварянето на моста ще създаде доста неудобства за жителите, защото Ловеч остава само с един транспортен мост в другия край на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com