Условна присъда за убиеца на влаченото куче

10589
Условна присъда за убиеца на влаченото куче

Асеновградският съд наложи условна присъда от 11 месеца с три години изпитателен срок, както и глоба от 1000 лева на Райчо Иванов, който уби кучето си по особено жесток начин. 55-годишния мъж умъртви животното, след като го завърза за собствения си автомобил и го влачи по пътя, след което захвърли трупа в дере. По-късно стана ясно, че полицейски служители са намерили все още живото куче и са го върнали на стопанина му, който е трябвало да го лекува.  Дни по-късно Райчо убил животното и го заровил. Заради безхаберие по случая са наказани двама полицаи и прокурор.

Днес Райчо Иванов се призна за виновен и каза, че съжалява за постъпката си. По думите му той прибягнал до зверския акт, защото кучето скочило да хапе него и внучето му.

Делото се разгледа по съкратеното производство. Съдът удоволетвори искането на прокурора, който поиска 11 месеца условна присъда. Райчо е признат за виновен в убийство на животно, извършено по особено жесток начин и в хулиганство. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com