Валежите спират, ще духа умерен вятър

5343
Валежите спират, ще духа умерен вятър

Днес от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Все още над Централна и Източна България ще има по-често значителна облачност и валежи, а в крайните североизточни и в планинските райони и ще прегърми. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев. След обяд и там облачността ще намалее до предимно слънчево време.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно и силен северозападен вятър и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в югозападните райони - до 32°, в София – около 26°.
През първата половина на деня над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на много места с превалявания от дъжд, възможно е и да прегърми. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 25° - 27°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Дъжд и гръмотевици следобед

Днес преди обяд над много райони ще има и слънчеви часове, но около и след пладне над Западна България ще се развива купесто-дъждовна о...

Над планините ще има променлива облачност, преди обяд по-често значителна, главно над Централна и Източна Стара планина. Ще има и валежи. Не е изключено и да прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В петък и събота времето ще е сравнително хладно, променливо, на отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°. В неделя ще има повече слънце, температурите слабо ще се повишат.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното за месец август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com